U bent hier

  •  Pretpark Bobbejaanland doet mee aan buitenspeeldag!
woensdag, april 11, 2018 - 10:07

Op woensdag, 18 april is het weer zover: Buitenspeeldag. Tussen 13 uur en 17 uur zal er niets te zien zijn op televisiezenders zoals Nickelodeon, Ketnet, VTM Kids, Studio100 TV en NickJR, maar worden in heel Vlaanderen buitenactiviteiten georganiseerd. Er zit dus voor je kinderen niets anders op dan buiten te gaan spelen, maar geloof ons: ze zullen het fantastisch vinden!

 

WAT IS BUITENSPEELDAG?

De eerste Buitenspeeldag vond al plaats in 2007, we zijn dit jaar dus al aan de elfde editie toe! Op initiatief van de Vlaamse Overheid en jongerenzender Nickelodeon worden op de eerste woensdag na de Paasvakantie in Vlaanderen allerlei activiteiten georganiseerd om kinderen van achter hun schermen te halen. Ze worden eraan herinnerd hoe leuk het kan zijn om écht buiten te spelen en dat het ook dicht bij huis kan.

Een excuus om binnen te blijven is er niet, want lopen, spelen en ravotten kan ook in de regen. Alle activiteiten gaan sowieso door, onafhankelijk van het weer. Huiswerk? Niet op deze woensdagmiddag, want met dit document worden ook Vlaamse leerkrachten aangespoord om hun leerlingen te laten buitenspelen.

HET BELANG VAN BUITENSPELEN VOOR KINDEREN

Er zijn heel wat redenen om ervoor te zorgen dat kinderen voldoende buitenspelen. Ze worden er niet alleen gelukkig van, maar het is ook nog eens belangrijk voor hun ontwikkeling.

EEN BETERE MOTORISCHE ONTWIKKELING

Door zich te wagen aan de uitdagingen die ze buiten vinden, worden kinderen gemotiveerd om zichzelf te ontdekken en hun grenzen te verleggen. Ze leren klimmen, rennen, springen, gooien … zonder dat iemand hen zegt hoe dat allemaal juist moet. Hiervoor bestaat geen betere leerschool dan de omgeving buiten.

DE PERFECTE MANIER OM SOCIAAL GEDRAG TE LEREN

Buiten spelletjes spelen zorgt er bovendien ook vaak voor dat kinderen met elkaar in contact komen. Daardoor leren ze dan weer hoe het is om samen te spelen of te werken. Kinderen maken zo ook kennis met minder leuke emoties, zoals hoe ze het best kunnen reageren wanneer ze een spel verliezen. Zo leren ze al spelenderwijs hoe ze het best omgaan met verschillende situaties die zich kunnen voordoen.

EEN GEZOND KIND DAT BARST VAN ZELFVERTROUWEN

Om te beginnen leren kinderen die vaak buitenspelen zelf hun mogelijkheden inschatten, waardoor ze minder snel ongelukjes zullen meemaken. Daarbij zorgt het contact met de gezonde buitenlucht en dus met ongevaarlijke bacteriën, voor een sterker immuunsysteem. Om nog maar te zwijgen over de lichaamsbeweging die kinderen krijgen door buiten te ravotten…

WAAROM BOBBEJAANLAND DE IDEALE LOCATIE IS VOOR BUITENSPEELDAG

KLASSIEK SPEELPLEZIER IN DE WONDERGARDEN

Vooraan in het park vind je de speeltuin Wondergarden. Een interactieve speeltuin van wel 500m2 groot is volgens ons de beste plek om op ontdekking te gaan. En al helemaal wanneer mama, papa, oma of opa relaxed kunnen toekijken van op het terras van The Lake House.

EEN ORIGINELE SETTING OM JE HELEMAAL IN UIT TE LEVEN

Want gratis en voor niets een hele namiddag kunnen ravotten in een pretpark? Dat maak je niet elke dag mee. Wist je trouwens dat ook alle attracties vooraan in het park zullen open zijn? Naast het klassieke speelplezier in Wondergarden, kunnen onze kleine helden dus ook genieten van een rit op de Koggemolen, een rondvaart op de rug van onze Flying Orca’s en springplezier op de Air Trampoline.

GEEN TIJD OM JE TE VERVELEN

Om het voor je mini-me extra plezant te houden, zullen er in totaal dus zo’n negen attracties opengesteld worden. De sterren van de namiddag zullen dus niet weten waar eerst kijken, want er schuilt een nieuwe uitdaging achter iedere hoek.

DUS, WAAR ZAL JIJ BUITENSPEELDAG DOORBRENGEN?

In Bobbejaanland natuurlijk! We hebben je hierboven ongetwijfeld genoeg redenen gegeven om op 18 April  af te zakken naar ‘t plezantste land. Wij kijken ernaar uit. Jij ook?