U bent hier

maandag, oktober 5, 2020 - 12:25

De herfst is intussen van start gegaan, voor Bobbejaanland wil dat zeggen dat er opnieuw één van de belangrijkste periodes van het jaar op ons afkomt. Want ja, ook in het gekke 2020 viert ‘t plezantste land Halloween. De vijftiende editie belooft er eentje te zijn om u tegen te zeggen. Bobbejaanland brengt drie nieuwe scarezones, extra animatie voor kinderen én opent ook opnieuw de deuren van drie straffe spookhuizen.  

Voor de echte Horrorliefhebbers is er nog meer goed nieuws want ook de deuren van drie van onze spookhuizen gooien we opnieuw open. Een bezoek aan Bazaar Bizarre, Sonar en Yummy staan dus binnenkort weer op het programma en dat helemaal Corona-proof. Bobbejaanland heeft hiervoor een aantal maatregelen getroffen, die doen we in deze blog allemaal voor jou uit de doeken.  

Reserveer je timeslot 

Voor het eerst in vijftien jaar, moet een bezoek aan je favoriete spookhuis op voorhand worden gereserveerd. Dat doe je via de website van Bobbejaanland. “Op die manier kunnen we de bezoekers perfect verspreiden over de openingstijd van de spookhuizen,” zegt Commercieel directeur Peggy Verelst daarover, “zo beperken we de wachtrijen en vermijden we dat er zich te veel bezoekers op dezelfde plaats bevinden.”. Bovendien bezoek je het spookhuis alleen met jouw bubbel, er gaan geen andere bezoekers met je mee. 

Je ticket reserveren, kan je vandaag al via de website van Bobbejaanland. In het park worden nog slechts een beperkt aantal tickets verkocht.  

Een mondmasker dragen is verplicht voor bezoekers ouder dan 12 jaar 

Net als in de rest van het park, blijft het dragen van een mondmasker ook binnen in de spookhuizen verplicht. Zowel bezoekers ouder dan 12 jaar als alle acteurs zullen een mondmasker dragen. Alleen op die manier bescherm je jezelf, de mensen uit je bubbel en onze acteurs.  

Bijkomend dienen ook alle bezoekers bij het betreden en het verlaten van het spookhuis de handen te ontsmetten.  

Aangepaste decors met respect voor social distancing 

Waar mogelijk heeft Bobbejaanland zelfs structurele veranderingen gedaan aan de decors van de spookhuizen. “Om de social distance te kunnen behouden,” klinkt het daarover. Niet alleen Bazaar Bizarre werd 50 m2 uitgebreid met nieuwe decors en scares, ook in de andere huizen zijn smalle doorgangen breder gemaakt opdat acteurs en bezoekers steeds anderhalve meter afstand kunnen bewaren.  

Desinfectie van het volledige spookhuis 

Je leest het goed. Gedurende de hele Halloween-periode, zal Bobbejaanland ieder spookhuis regelmatig ontsmetten. Het park doet daarvoor beroep op UVC-desinfectielampen van Safety Science. Deze lampen doden op een snelle manier virussen en bacteriën zonder gebruik te maken van chemicaliën.  

“Door te werken met gereserveerde timeslots, kunnen we deze desinfectie momenten perfect inplannen,” maakt Peggy duidelijk. “Het spookhuis wordt dan tijdelijk gesloten zodat onze medewerkers het nodige kunnen doen.” Bezoekers zullen hiervan dus geen hinder ondervinden. Op die manier zorgt Bobbejaanland in de spookhuizen voor een gezonde omgeving en zet het ook tijdens Halloween de veiligheid van bezoekers voorop. 

Het mag duidelijk zijn, ook tijdens Halloween in Bobbejaanland staat jouw én onze gezondheid voorop. Bobbejaanland treft alvast de nodige preventiemaatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Wanneer jij zorgt dat je steeds je handen ontsmet en je mondmasker draagt, zorgen we ook in 2020 samen voor een onvergetelijke, ijzingwekkende Halloween. Durf jij?  

Koop je tickets online vanaf €26,90 via bobbejaanland.be.