U bent hier

vrijdag, oktober 11, 2019 - 16:47

Binnen enkele dagen start ook Halloween in Bobbejaanland. Na het gruwelijke succes van Welp vorig jaar, kiest Bobbejaanland opnieuw voor een Vlaamse film als basis voor het nieuwe spookhuis. Dit jaar gaat de eer naar het huiveringwekkende Yummy. De eerste Vlaamse Zombie-film komt pas uit op 18 december 2019, maar kan binnenkort dus al live worden beleefd in Bobbejaanland. Meer weten over de unieke samenwerking tussen Bobbejaanland, KFD en A Team Productions? Je leest alle informatie in deze blog. 

Wat moet je weten over Yummy?

Yummy is een film van A Team Productions, na succesverhalen ‘Patser’ en ‘Torpedo’, schrijven ze nu dus ook de eerste Vlaamse zombiefilm op hun naam.

In Yummy reizen we samen met Michael, gespeeld door Bart Hollanders, en zijn vriendin Alison, het personage van Maaike Neuville, naar Klinika Krawczyk in Oost-Europa. In de kliniek worden door plastisch chirurg Krawczyk en zijn team esthetische behandelingen uitgevoerd aan bodemprijzen. Wat meteen ook de reden is van het bezoek van onze hoofdpersonages. 

Aangekomen in de kliniek stuit Michael op een vrouw waarbij een experimentele behandeling gruwelijk misgelopen is. Op dat moment wordt het bezoek aan Klinika Krawczyk een kwestie van overleven. Komt Michael hier levend uit? Ontsnapt Alison aan de gruwel in de kliniek? Of steekt hoofdverpleegster Janja, vertolkt door Clara Cleymans, hier een stokje voor? 

Op deze antwoorden is het nog even wachten, maar je kan Klinika Krawczyk binnen enkele dagen zelf bezoeken in Bobbejaanland. Op eigen risico, that is. Voorlopig kunnen we je enkel vertellen hoe de cast van Yummy al deze gruwel beleeft.

  Clara Cleymans

“De make-up in de film is onwaarschijnlijk, alle wonden en weggevreten gezichten ... “ beweert Clara Cleymans, die de rol van hoofdverpleegster Janja voor haar rekening neemt. “Ik heb vaak nachtmerries over Horrorfilms,” geeft ze toe, “maar Yummy ga ik zeker zelf kijken omdat het zo onwijs leuk was om te doen en er ook veel humor in zit.”

  Maaike Neuville

“Dit was zo anders en zo van de pot gerukt dat ik hier echt met veel goesting aan meewerkte,” verklaart Maaike. Volgens Neuville en haar tegenspeler Bart Hollanders is de film zowel erg grappig, als eng en spannend. “Maar zelf kijk ik niet naar horrorfilms,” lacht Neuville, “ik heb daar super veel schrik van.”   

  Bart Hollanders

Bart vindt het dan weer voornamelijk een hele eer om deel uit te maken van de eerste Vlaamse Zombiefilm. “Fantastisch” klinkt het, “ik heb eigenlijk meteen ja gezegd op de vraag of ik mee wilde spelen in deze productie.” 

Om zich volledig in te leven in de film, heeft Hollanders zich ook meer verdiept in het horrorgenre. “Ik dacht altijd dat Horror heel crapy was, maar dit blijkt absoluut niet zo te zijn. Door mix tussen horror en humor maakt bijvoorbeeld ook van “Shaun of the dead” een topfilm.

Bart kijkt enorm uit naar de attractie in Bobbejaanland: “Het is zo plezant dat dit gebeurt zoals met een grote Amerikaanse film. Ik geloof echt dat bezoekers zich super hard gaan amuseren.” 

Waarom de keuze voor Yummy?

Redenen genoeg dus voor Bobbejaanland om de film om te toveren naar een spookhuis. De makers van Yummy waren meteen enthousiast: “We vinden het al vele jaren fantastisch hoe hard Bobbejaanland inzet op Halloween. Toen we hoorden dat Bobbejaanland een ziekenhuis maze wilde verbouwen, zijn we meteen op die kar gesprongen,” verklaren Stéphanie Maussen van KFD en Kobe Van Steenberghe van A Team Productions daarover. 

Volgens Commercieel Directeur Peggy Verelst is deze samenwerking voor beide partijen een win-win situatie. “Wij krijgen de kans om een nieuwe, originele I.P. te verwerken in het Halloweenprogramma en zorgen zo al voor enige naamsbekendheid van de film in aanloop naar de première op 18 december 2019,” zegt Verelst daarover. “Wie de maze beleeft en vervolgens de film gaat bekijken, zal meteen de scènes herkennen.” Voor de bouw van de nieuwe maze baseerden Bobbejaanland en Leisure Expert Group zich namelijk echt volledig op de set en de verhaallijn van de film.

Wat kunnen we nog verwachten?

Klinkt dat alles voor jou toch te bloederig? Dan kan je bij Bobbejaanland nog altijd terecht voor een gruwelijk plezante Halloween-ervaring. Met maar liefst zes waanzinnige spookhuizen, drie unieke scarezones en twee sensationele shows garandeert Bobbejaanland een fijn bezoek voor het hele gezin. 

In Welp ga je dit jaar opnieuw op zoek naar overlevenden van de jeugdbeweging, terwijl je uit de klauwen van Kai en de stroper proberen te blijven. Een beetje verderop jagen onze knotsgekke clowns je door hun Bazaar Bizarre. Eens je het spiegeldoolhof hebt overleefd, zet je de reis verder in Sonar, de onderzeeër waarmee je ontsnapt aan de zure regen. In Nightmare Motel beleef je dan weer de het verblijf uit je ergste nachtmerrie: samenwerken om te overleven is daar de boodschap. Net zoals in het doolhof van Ridder Muis, waar nieuwe opdrachten onze allerkleinste, dappere helden uitdagen en naar de uitgang leiden. 

De Nocturnes

Op 19, 26, 27, 31 oktober en 2 november griezelen we extra lang want dan vinden onze Halloween Nocturnes plaats. Denk: meer griezels, extra shows en een Epic Party met waanzinnige line-up in Land of Legends. 

Dankzij TAGMAG belooft de party écht Epic te worden. Zij brengen namelijk niemand minder dan Louis XIV, Michael Amaani en 5NAPBACK naar Bobbejaanland. De line-up wordt aangevuld met MNM-start to DJ-winnaar Manuals. Ook collega dj’s Merlo, Arthur Lewis, MTOW, C-Man en Jay Wall treden aan. Bovendien kan je TAGMAG-gezichten Jamie-Lee Six, Ender Scholtens, Maximiliaan Verheyen en Jaël Ost tegen het knappe lijf lopen. 

Nog meer spektakel nodig? Kom dan langs op 31 oktober, de Nocturne wordt dan afgesloten met een knallend vuurwerk.

Klaar voor Halloween?

Het mag duidelijk zijn, voor iedereen die wel houdt van een beetje gruwel is Halloween in Bobbejaanland de komende weken the place to be. Leef je je graag nu al volledig in in de donkere wereld van de Mexicaanse Calaveras, de Evil Spirits of the past en de Zombies op Oost-Europese bodem? Surf dan naar halloween.bobbejaanland.be