U bent hier

  • Ontdek waarom Belgen pretparken bezoeken en hoe Bobbejaanland hierop inspeelt!
donderdag, juni 29, 2017 - 15:49

Onderzocht: de houding van de Belg tegenover pretparken en hoe Bobbejaanland daarmee omgaat.

Het staat vast dat een pretparkbezoek kinderen en hun (groot)ouders van heel wat plezier voorziet, maar Bobbejaanland wilde wel eens weten waarom de Belgen nog meer een pretpark aandoen, of waarom juist niet. Om daarachter te komen, liet het plezantste land een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. De resultaten lees je hier én je ontdekt meteen hoe Bobbejaanland ermee omgaat!

Hoe vaak bezoekt de Belg een pretpark en waarom?

32% van de Belgische bevolking bezoekt jaarlijks een pretpark. 1 op de 5 gezinnen met kinderen jonger dan 16 jaar geniet er zelfs meerdere keren per jaar van! 62% van de Belgen geeft aan naar een pretpark te gaan voor de leuke sfeer die er hangt. Bijna de helft (47%) van de Belgische pretparkgangers kiest voor een pretpark omwille van de kick en de adrenaline die door je lichaam raast dankzij de snelle attracties, en 30% smult dan weer van de indrukwekkende shows en fijne evenementen.

Het antwoord van Bobbejaanland

Bobbejaanland heet natuurlijk niet voor niks het plezantste land, we doen dan ook onze uiterste best om de leuke sfeer erin te houden! Voor kicks en adrenaline ben je bij ons zeker aan het juiste adres. Zo zwaait de Sledge Hammer je tot een duizelingwekkende hoogte van 42 meter, en stuurt de Typhoon je van de allerscherpste afdaling van het land! Ook de Speedy Bob zorgt met zijn enorme snelheid voor de nodige kriebels in je buik. Behalve plezante attracties kan je bij Bobbejaanland ook genieten van heel wat indrukwekkende shows en evenementen, zoals de autostuntshow Wicked Wheels deze zomer en alweer een geweldig griezelige Halloween volgende herfst!

 

Waarom kiest de Belg niet voor een pretparkbezoek, en wat zijn de alternatieven?

Pretparken zijn logischerwijs vooral erg populair bij mooi weer; bijna 7 op 10 blijft er weg bij een negatief weerbericht. Behalve het weer speelt ook het hebben van kinderen mee. Zo geeft bijna de helft van de Belgen die nooit naar een pretpark gaan, aan dat ze er wegblijven omdat ze geen kinderen kunnen meenemen.

Behalve pretparken, brengt de gemiddelde Belg ook heel graag een bezoekje aan de dierentuin. 64% van de Belgen met kinderen jonger dan 16 jaar kiest de zoo als alternatief voor het pretpark. Nadien volgen wandelen of fietsen (49%), zwemmen (45%) en een bezoek aan een museum (24%).

Het antwoord van Bobbejaanland

Dat het in ons land al eens regent, weten we intussen maar al te goed. Daarom biedt Bobbejaanland weersgarantie aan bij elk dagticket dat je minstens 2 dagen op voorhand aankoopt. Wanneer het dus slecht weer is op de dag van je geplande bezoek worden je tickets 7 dagen verlengd (gesloten dagen inclusief)! Zo kan je je pretparkbezoek vieren met een heerlijk zonnetje in plaats van je regenjas.

 

Welke factoren beïnvloeden de keuze voor een bepaald pretpark?

Zo’n derde van de Belgische bevolking gaat één keer per jaar naar een pretpark, maar hoe bepalen ze nu precies welk park dat wordt? Maar liefst 63% laat zich leiden door de attracties in het park, 57% beslist dan weer op basis van prijspromoties. De afstand tot het park geeft voor 51% van de Belgische pretparkbezoekers de doorslag, en 42% bezoekt een park (opnieuw) omwille van de leuke herinneringen. Voor 42% bepalen nieuwe attracties dan weer hun voorkeur, en voor 27% de opgevoerde shows.

Het antwoord van Bobbejaanland

Hierboven kon je al lezen dat Bobbejaanland een paradijs is voor wie van adrenaline houdt, maar ook voor de kleine kinderen onder ons hebben we heel wat plezier te bieden! Denk maar aan onze Bob Express, ofte de gezelligste trein ter wereld, of onze prachtige nieuwe Wondergarden waar je spelenderwijs heel wat bijleert. Naast verschillende plezante attracties, vind je bij Bobbejaanland ook plezante prijspromoties! Zo krijg je al zonder moeite een voordelige prijs wanneer je je ticket online koopt.

Bobbejaanland ligt in Lichtaart. Ook al is dat natuurlijk niet voor iedereen even dicht bij huis, is ons park wel erg makkelijk te bereiken! Je kan ons zowel per fiets, met de auto als met het openbaar vervoer bezoeken.

 

Wat mag een pretparkbezoek kosten voor de gemiddelde Belg?

Volwassenen geven met plezier zo’n 114 euro uit aan een pretparkbezoek. Dat bedrag ligt wel wat lager voor jongeren onder 24 jaar; zij houden het op een gemiddelde van 90 euro. Zo’n 61% van de pretparkbezoekers zoekt eerst promoties alvorens tickets aan te schaffen. Bovendien zegt 46% van de Belgen zelf eten en drinken mee te nemen wanneer ze een pretpark bezoeken.

Het antwoord van Bobbejaanland

We zijn dan wel het plezantste land, plezier hoeft bij Bobbejaanland niet veel te kosten! Zo vind je online al dagtickets voor €19,95, aan de kassa koop je ze vanaf €29 voor kinderen tussen 1m en 1m40, en vanaf €34 voor volwassenen. De weersomstandigheden, dag van de week, speciale promoties, etc. kunnen een invloed hebben op die prijs. Als je kleiner bent dan 1m mag je zelfs helemaal gratis binnen!

Bij Bobbejaanland kan je bovendien je buikje rond eten in verschillende prijsklassen. Behalve lekkere eetkraampjes hebben we ook een fijne picknickweide waar je gezellig je eigen lunchpakket kan verorberen.

1 op 3 Belgen bezoekt jaarlijks een pretpark. Mogen we jou binnenkort ook verwelkomen? Wij kijken er alvast naar uit!