U bent hier

  • Attractie Mount Mara in Bobbejaanland
donderdag, april 28, 2016 - 14:32

Mount Mara neemt je mee op een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Aziatische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd. Wist je dat ‘Mara’ Sanskriet is voor ‘duivels’? De naam doet de attractie alle eer aan...

Het avontuur speelt zich af in dezelfde regio als de attractie ‘The Forbidden Caves’ die vorig jaar geopend werd. Je vertrekt op expeditie om het effect van vulkanische activiteit op het klimaat te bestuderen, maar net op dat moment breekt de vulkaan uit! Stap in en baan je een weg door de jungle met je razendsnelle quad. Slaag jij erin om de dodelijke vuurzee voor te blijven?

We zijn dan ook enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden”, vertelt Roland Kleve. “Met Mount Mara gaan we opnieuw voluit voor beleving. Daar kozen we vorig jaar met Adventure Valley en The Forbidden Caves al resoluut voor. Het verhaal in deze zone was voor ons toen nog niet af, nu is de cirkel wel rond. Met Banana Battle, King Kong, Forbidden Caves en Mount Mara hebben we een mooie, avontuurlijke en verrassende zone neergezet waar we bijzonder trots op mogen zijn”, vult hij aan.

De nieuwe beleving wordt in samenwerking met Samsung toegepast op de bestaande Revolution. De ridetrack van de Revolution wordt niet aangepast, je zet de Samsung GEAR VR bril op en waant je meteen in een nieuwe wereld.  

Serge Vandriessche van Samsung, vertelt: Bij Samsung zijn we pioniers in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en één daarvan is mobiele virtuele realiteit. Wanneer je een smartphone van Samsung vastklikt in de Samsung Gear VR, een speciale bril, word je onmiddellijk verplaatst naar een andere, virtuele wereld. De mogelijke toepassingen van deze nieuwe technologie zijn eindeloos en nu dus ook op het vlak van entertainment. De Mount Mara powered by Samsung is daar een fantastisch voorbeeld van en op deze manier zullen we verschillende duizenden mensen laten kennis maken met deze vernieuwende technologie. We zijn dan ook heel enthousiast over deze unieke samenwerking met Bobbejaanland.

“Waar de Revolution al erg populair was bij kindjes vanaf 1 meter, ligt de leeftijdsgrens van de Samsung GEAR VR iets hoger”, legt Roland Kleve uit. “Om ook onze kleinste bezoekertjes op hun wenken te bedienen, kunnen zij nog een aantal uren per dag genieten van de Revolution. Bovendien is de ride een van de populairste van ’t Plezantste Land, we willen dan ook dat hij ook onder zijn huidige vorm nog kan blijven voortbestaan.”