U bent hier

COVID-info

Van zodra Bobbejaanland weer open gaat, staan onze medewerkers klaar om jullie een plezierige én veilige daguitstap te bezorgen. 

   

Mondmaskers zijn overal verplicht voor bezoekers vanaf 12 jaar en op attracties voor alle bezoekers vanaf 6 jaar.

Houd 1,5 meter afstand van elkaar

Handontsmetting is verplicht bij de ingang van het park en aan de attracties

Neem in de wachtrij plaats op de groene stip

Betaal zo weinig mogelijk cash

Volg de looproute

Gastenevaluatie

Gastenevaluatie

Customer Reviews

Avis des clients

Kundenbewertungen

---

Voor je bezoek

Jouw verantwoordelijkheden

We hebben ons in nauwe samenwerking met de overheid intensief voorbereid op de heropening van ons park. De gezondheid en de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers is steeds onze hoogste prioriteit geweest. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je je veilig en comfortabel blijft voelen wanneer je ons bezoekt.

Het park zal beperkingen hebben op het vlak van capaciteit, parkeergelegenheid en openingsuren. Rekening houdend met deze ongeziene situatie appreciëren we het geduld en het begrip van eenieder in dit proces waar we ons op de meest verantwoordelijke manier een weg door trachten te banen.

Het park zal heropenen op een manier die verstrengde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen integreert, waaronder een intensivering van de schoonmaakprocedures, het gebruik van gepaste gezichtsbedekkingen door het personeel, de verlening van diensten aan de bezoekers met een beperkt contact en extra gezondheids- en veiligheidstraining voor onze medewerkers. Naarmate we de situatie blijven volgen en steeds rekening houdend met de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers is het mogelijk dat we de operationele maatregelen aanpassen of wijzigen, met als doel om de gezondheid van de bezoekers en het personeel voortdurend te bevorderen

Welke attracties zijn door COVID-19 gesloten?

Omdat wij op volgende attracties niet alle maatregelen tegen de verspreiding van COVID 19 in acht kunnen nemen, blijven deze voor jouw veiligheid gesloten:

 • Mount Mara VR
 • Dreamcatcher VR
 • Kinderland

Ook alle indoor attracties blijven op vraag van de overheid nog gesloten:

 • Forbidden Caves
 • Banana Battle
 • El Paso
 • Indiana River
 • Revolution

Alle andere attracties zijn open volgens de veiligheidsmaatregels. Attractiemedewerkers zullen je plaats in de attractie aanduiden met respect voor social distancing, en gezins– of groepsinformatie.

Het gebruik van loshangende sjaals of andere doeken om de mond te beschermen worden nu ook niet toegestaan.

Aanbevelingen en opmerkingen

Mondmaskers

We raden je aan meer dan 1 mondmasker mee te brengen voor het geval jouw mondmasker kwijtraakt of beschadigd wordt. Het dragen van een mondmasker is overal verplicht van zodra je op de parking bent voor bezoekers vanaf 12 jaar en op attracties vanaf 6 jaar.

Winkel -en restaurantbezoek

In Bobbejaanland zijn de regels m.b.t. winkelen of restaurantbezoek hetzelfde als buiten het park. De regels zijn per winkelpunt duidelijk geafficheerd.

Je bent verplicht om je handen te ontsmetten voor je binnengaat. Bestellingen worden zoveel mogelijk aan elkaar doorgegeven. De afstand van 1,5 meter tegen over elkaar geldt ook hier. Groene markeringen geven aan waar je kan wachten en indien pijlen de looprichting aangeven, gelieve de pijlen te volgen. Het dragen van een mondmasker is verplicht. 

De tafels, stoelen en banken zijn zo georganiseerd dat ze op veilige afstand van elkaar staan. Mogen wij je vragen deze niet te verplaatsen?

Wachttijden

Ook al zijn we met minder bezoekers in het park, toch is het mogelijk dat de wachttijden langer zijn dan in normale omstandigheden. Er zal regelmatig gedesinfecteerd worden tussen de verschillende ritten en de maximum capaciteit van attracties kan niet altijd worden benut,… Bedankt voor je begrip.

Hygiëne en Veiligheidsmaatregelen

Mondmaskers

Het dragen van een mondmasker is overal verplicht van zodra je op de parking bent voor bezoekers vanaf 12 jaar en op attracties vanaf 6 jaar.

Je brengt best je eigen mondmasker mee naar het park. Tip: breng een extra mondmasker als reserve. Mocht je je mondmasker thuis vergeten zijn, het park verkoopt medische maskers tegen een zeer democratische prijs.

Social distancing

Van zodra je aan een wachtrij komt, zijn er groene stippen op de weg getekend op telkens 2 meter van elkaar. Daarom vragen wij om met max. 5 personen uit eigen gezin of groep plaats te nemen op de markering om op de veilige 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen aanschuiven. Op een beperkt aantal plaatsen, markeren witte pijlen je looprichting.

Handhygiëne

Handhygiëne is verplicht bij de ingang van het park, op het station van elke attractie en vooraleer je in een restaurant, winkel of Gamecity gaat.

Op verschillende plaatsen in het park heeft Bobbejaanland extra handhygiëne units geïnstalleerd die je vrij kan gebruiken. Dit is vlakbij Land of Legends, Cowboytown en ter hoogte van Indiana River.

Cash betalen?

Dat zal grotendeels niet meer mogelijk zijn. In alle winkels, restaurants en drinkgelegenheden zal je meestal enkel met de kaart kunnen betalen. Wie toch enkel cashgeld op zak heeft, kan aan de infobalie een betaalkaart opladen die in het park kan worden gebruikt. Op het einde van het bezoek, krijg je het restbedrag terug bij inlevering van de betaalkaart aan de infobalie.

Preventieteam

In het park zal je regelmatig het COVID-19-preventieteam tegenkomen. Zij helpen je graag verder met al jullie vragen waardoor Bobbejaanland garant staat voor een veilige uitstap.

Tickets, abonnementen en korting

Zal ik mijn bezoek op voorhand moeten reserveren?

Ja. Eén van de richtlijnen van de overheid is dat de attractieparken opnieuw de deuren mogen openen met een gelimiteerde capaciteit per dag. Dat betekent dat iedereen die het park wenst te bezoeken op voorhand een dag zal moeten reserveren via reserveren.bobbejaanland.be. Let wel: wie een datum reserveert, maar niet komt opdagen, kan zijn ticket niet meer op een latere datum inzetten. Het ticket wordt dan ongeldig gemaakt.

Als je een ticket op datum aankoopt, rechtstreeks in de webshop van Bobbejaanland is jouw plaats meteen gereserveerd. Je hoeft dan verder niets meer te doen.

Ik ben abonnee. Moet ik ook reserveren?

Ja, ook abonnees dienen hun plaatsje op voorhand te reserveren. Jij kan zoveel je wil naar ‘t plezantste land komen, maar je kan pas een nieuw bezoek reserveren nadat je vorige bezoek voorbij is.

Moet ik ook een ticket reserveren voor een kind kleiner dan 1 meter?

Nee, voor kinderen die kleiner zijn dan 1 meter moet je geen plaats reserveren.

Ik ben abonnee. Is er een tegemoetkoming?

Onze trouwe klanten zijn belangrijk. Allereerst worden alle abonnementen die reeds werden aangekocht automatisch verlengd tot en met 12/07/2021. Bovendien zal iedere abonnee die zich in deze situatie bevindt, de kans krijgen om dit abonnement zeer voordelig te verlengen tot einde seizoen 2021.

 • Bronze pass: € 25,-
 • Silver pass: € 30,- 
 • Gold pass: € 40,-

Wie gebruik wenst te maken van de pasvoordelen bij onze partners, kijkt het best even op onze website. De pagina ‘Pasvoordelen' wordt systematisch geüpdatet.

Ik heb een kortingsbon met kortingscode.

Als je een kortingsbon hebt met een online kortingcode, kan je uiteraard nog steeds genieten van de korting. We raden je aan je tickets direct aan te kopen in onze webshop. Vergeet in het vak ‘actiecode’ het PLU-nummer niet in te vullen. Je korting wordt automatisch berekend.

Ik heb recht op een speciaal tarief.

Ben je 65+, zwanger, mindervalide of begeleider? Ben je de gelukkige jarige? Of beschik je over een ledenkaart of kortingbon zonder code? Ga naar reserveren.bobbejaanland.be en volg de procedure. Je betaalt 10 € bij reservatie. Dit bedrag wordt op de dag van je bezoek verrekend met het verschuldigde bedrag.

Groepsuitstappen

Mijn groepsuitstap kon niet doorgaan omdat het park was gesloten, wat nu?

Alle reeds gereserveerde groepsuitstappen die plaats zouden gevonden hebben op een datum dat we gesloten waren, kunnen kosteloos worden geannuleerd of verplaatst worden naar een andere datum onder bepaalde voorwaarden.

Kan ik een groepsuitstap naar Bobbejaanland plannen?

Groepen zijn welkom in Bobbejaanland. Maar, op vraag van de nationale veiligheidsraad vragen wij u de groepen op te splitsen in groepen van maximum 50 personen, inclusief begeleiding. Het is belangrijk in dezelfde groep te blijven en zich niet te vermengen met andere groepen doorheen de dag. Dit is belangrijk om de verspreiding van COVID 19 tegen te gaan en contact tracing te vergemakkelijken.

COVID-garantie seizoen 2020

Abonnementen met opschrift 'geldig: seizoen 2020'

Abonnementen brons zijn geldig tot en met 28/07/21. Abonnementen zilver en goud zijn geldig tot en met 10/08/21.

Tickets

Tickets aangekocht op bobbejaanland.be 
Ongebruikte tickets met bezoekdatum tussen 3/10/2020 en 8/11/2020 worden automatisch verlengd tot 7/11/2021.   

Tickets aangekocht via een andere partij
Ongebruikte tickets seizoen 2020 zullen automatisch verlengd worden tot 31/07/2021.

Parkingtickets

Parkingtickets worden automatisch verlengd tot 7/11/2021.   

Vouchers met geldigheid 8/11/2020

Ben je in het bezit van een kortingsbon met geldigheid tot 8/11/2020? Deze wordt automatisch verlengd tot 7/11/2021.   

COVID-garantie seizoen 2021

Bobbejaanland voorziet op alle tickets en abonnementen een COVID-garantie. Vermits het park op 3 april de deuren niet kan openen zullen alle tickets en abonnementen worden verlengd.

Abonnementen met opschrift 'geldig: seizoen 2021'

Abonnementen brons zijn geldig tot en met 08/05/22. Abonnementen zilver en goud zijn geldig tot en met 31/05/22.

Tickets
Tickets aangekocht op bobbejaanland.be met bezoekdatum vanaf 3/04 

Jouw tickets worden automatisch verlengd tot 7/11/2021. Je zal met de barcode op je ticket een reservatie kunnen maken via reserveren.bobbejaanland.be.   

Tickets aangekocht via een andere partij

Jouw tickets worden automatisch verlengd tot 7/11/2021. Je zal met de barcode op je ticket een reservatie kunnen maken via reserveren.bobbejaanland.be
Had je al een reservatie gemaakt? Je reservatie wordt automatisch geannuleerd. Je zal met de barcode op je ticket een nieuwe reservatie kunnen maken via reserveren.bobbejaanland.be.

10 € ticket aangekocht via reserveren.bobbejaanland.be

Je ontvangt van ons automatisch een e-mail met een actiecode, geldig tot 7/11/2021. Met die actiecode kan je een nieuwe reservatie maken via reserveren.bobbejaanland.be.
Je hoeft niet meer te betalen. Op de dag van je bezoek ga je eerst langs de kassa om je 10 € te verrekenen met het juiste tarief.

Groepen

Alle gereserveerde groepsuitstappen die plaats zouden vinden op een datum dat we genoodzaakt zijn de deuren gesloten te houden, kunnen kosteloos worden geannuleerd of verplaatst worden naar een andere datum onder bepaalde voorwaarden.

Tickets kopen
Kinderen kleiner dan 1m zijn gratis

Abonnement

Kies voor meer plezier!

Alle info over

COVID

Nieuwsbrief