U bent hier

Bobbejaanland opent feestelijk Land of Legends en Fury
Bobbejaanland opent feestelijk de snelste coaster van de Benelux
23 jun 2019

In oktober vorig jaar ging de eerste schop in de grond. Vandaag vliegt de eerste gondel met een razend tempo door de lucht.  De nieuwe triple launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer is het nieuwe pronkstuk van het park.  

“De lay-out van de rollercoaster is op maat gemaakt. Het hoogste punt van de baan is maar liefst 43 meter. We breken het record van snelste coaster in de Benelux met 106,6 km per uur, er zitten gigantisch veel verrassingen in het baanverloop én we pakken uit met een wereldprimeur.  De bezoekers die dat wensen kunnen de rit ook afleggen in achterwaartse kijkrichting”, zegt Yves Peeters - Algemeen Directeur - van Bobbejaanland met enige fierheid over FURY.

De nieuwe attractie FURY staat in een nieuw 2 ha groot themagebied.  Sterkhouders van het park – giant frisbee – Sledge Hammer en coaster Typhoon staan ook in deze zone. Beide attracties werden in een nieuw kleedje gestoken, passend in het overkoepelende thema Land of Legends.   In het waterrijk ligt NAIADS WATERS, een plezierige waterspeelzone voor iedereen die de adrenalinekick liever van op afstand beleeft.

“Het thema werd ons aangereikt door Leisure Expert Group.  We vonden het belangrijk om de hoekstenen van Bobbejaanland zoals natuur en avontuur te laten terugkomen in de zone en tegelijkertijd toch iets compleet eigentijds te brengen.  In Land of legends worden de 4 natuurelementen bewaakt door de Guardian of Elements. Boze krachten vallen het rijk aan waardoor de Guardian genoodzaakt is hulp in te roepen van onze gasten om mee te strijden”, aldus Peggy Verelst – Commercieel en Creatief Directeur.  

Met al deze nieuwigheden gaat de grootste investering van het park gemoeid.  Yves Peeters: “We zijn enorm gemotiveerd om de groei die wordt voorspeld door deze investering waar te maken.  De nieuwe zone heeft alles wat nodig is om hierin te slagen.”

CONTACT PERS

Peggy Verelst
Woordvoerder

Tel: +32 (0)14 55 78 11
E-mail: peggy.verelst@bobbejaanland.be

16-07-2020

Naar jaarlijkse traditie, zij het met enkele maanden uitstel, werden vanmiddag de Diamond ThemePark Awards opnieuw uitgereikt.

21-04-2020

Belgoparks, de vereniging van Belgische attractieparken, neemt gezamenlijke initiatieven om een veilige heropening van de pretparken in Bel

25-10-2019

Op 25 oktober 2019 konden reizigers in Antwerpen-Centraal griezelen dankzij Bobbejaanland.

03-09-2019

Na het overweldigend succes van spookhuis Welp vorig jaar, kiest Bobbejaanland dit jaar opnieuw voor een film als basis van het nieuwe spoo

18-07-2019

Na twee jaar auto stuntshow, Wicked Wheels gooit Bobbejaanland het deze zomer over een andere boeg.

23-06-2019

In oktober vorig jaar ging de eerste schop in de grond.

Pagina's