U bent hier

  • L’importance de l’amitié
woensdag, september 13, 2017 - 15:47

Leuke dingen om te doen met vrienden

Op 30 juli 2017 viert de hele wereld alweer de dag van de vriendschap; een speciaal moment om ons eraan te herinneren dat we onze vrienden elke dag moeten koesteren. Doe jij regelmatig toffe dingen met je maatjes, maar ben je intussen je inspiratie voor leuke uitstapjes kwijtgeraakt? Trek eropuit met onze tips, dan gaat jullie vriendschapsband nooit stuk!

Het belang van vriendschap

Vriendschap kan je voelen voor je vrienden (duh), maar ook je broers en zussen of je lief. Als sociale dieren hechten we erg veel belang aan onze band met anderen. Met je vrienden kan je heerlijk lachen, interesses delen, avonturen beleven, maar je kan elkaar ook bijstaan als het wat minder gaat, de ander troosten en er zijn voor elkaar. De dag van de vriendschap werd uitgeroepen om die fantastische band te eren.

Bevorder je vriendschap door samen plezier te maken

Wist je dat face-to-face contact een groot positief effect heeft op de connectie (niet die van de wifi) tussen jou en je vrienden? In deze digitale tijden zijn we vaak vooral bezig met wat er zich online afspeelt. Toch zijn gezamenlijke avonturen erg belangrijk om jullie band te verdiepen; samen allerlei dingen meemaken, zorgt er namelijk voor dat jullie elkaar nòg beter leren kennen. En zo heb je nog meer herinneringen om later samen mee te lachen!

Leuke uitstappen om te doen met je vrienden

Ben je helemaal klaar voor een leuke uitstap met je vrienden, maar heb je niet meteen een idee waarheen? Hier vind je enkele spannende opties!

Workshop

Met je vrienden deel je vaak verschillende interesses, maar mag het eens wat meer zijn? Kies een leuke workshop bij jou in de buurt en ontdek met z’n allen iets nieuws!

Pretpark

In een pretpark valt er altijd veel te zien en te beleven, en net daarom is het zo leuk om er met een heleboel vrienden heen te trekken. Houden jullie van supersnelle rides, waterattracties of een indrukwekkende show? In het pretpark hoef je helemaal niet te kiezen!

Avonturentrip

Neem je vrienden mee op een groot avontuur! Dat hoeft niet eens zo ver te zijn, want in onze Ardennen valt er al heel wat te beleven. Raften, hoogteparcours, kajakken,... Aan jullie de keuze!

Conclusie

De internationale dag van de vriendschap is de perfecte gelegenheid om nog eens samen te komen met al je vrienden, maar je hoeft natuurlijk niet tot dan te wachten. Elke dag is goed om samen plezier te maken, dus kom achter jullie schermpjes uit en trek eropuit. Lang leve de vriendschap!