Over het park

Bobbejaanland

Bobbejaanland: al sinds 1961 ’t plezantste land!

Wie zo’n 60 jaar geleden het domein ‘Abroek’ in Lichtaart bezocht, was eraan voor de moeite. Op het moerassig domein was niets te zien – behalve groeimogelijkheden. Bobbejaan Schoepen, de Belgische singer-songwriter met fluittalent én cowboyhoed, werd verliefd op het terrein en had meteen grote plannen. Hij zou de grond laten uitbaggeren en er zijn vaste stek van maken. En zo geschiedde! Bobbejaan liet samen met zijn vrouw Josée een theaterzaal en zwemvijver met strand aanleggen, en zo opende ‘Bobbejaanland’ op 31 december 1961 voor het eerst zijn deuren.

De eerste jaren zakte iedereen af naar het park voor een dag aan het strand en een muzikale show in het theater. Daar konden fans het repertoire van Bobbejaan in real life bewonderen – en vlotjes meezingen. Doorheen de jaren breidde het park stapsgewijs uit: enkele kleine attracties verschenen en de eerste stappen naar de uitbouw van een écht pretpark waren gezet. De muzikale draad werd doorgetrokken en later zelfs aangevuld met verschillende zones en attracties in de typerende Westernstijl. Wie zich op 100% Belgische bodem even op een compleet andere plek wou wanen, was hier op de juiste plaats.

Steeds meer attracties volgden en al snel vonden ook buitenlandse bezoekers hun weg naar het park. Met de ‘Achtbaan’ had Bobbejaanland zijn eerste echte achtbaan binnen – de voorloper van de vele andere spannende attracties die doorheen de jaren zouden volgen. Andere klassiekers (en favorieten!) zoals de Revolution en Speedy Bob vind je vandaag, in al hun iconische glorie, nog steeds terug in het park.

Vandaag, een dikke 60 jaar na de opening, valt Bobbejaanland niet meer weg te denken uit het pretparklandschap. Het is een gevestigde waarde geworden met meer dan 40 attracties voor jong én oud. De ligging in het Kempische groen maakt het park uniek: in weinig andere pretparken brengt de natuur je zo tot rust. Al duurt dat vaak niet lang: als topattracties zoals de Typhoon en Fury je niet doen bibberen op je benen, doen de halloweenevents die in het najaar plaatsvinden dat sowieso wél.

Pluk je voordeel!

Pluk je voordeel!

Tickets vanaf

44,90€

24,90€