U bent hier

  • Triple Launch Coaster gefertigt von Gerstlauer
vrijdag, februari 8, 2019 - 13:12

Vorig jaar vertelden we onze bezoekers ein-de-lijk over de nieuwe attractie die Bobbejaanland zou gaan bouwen.  De bouw is nu al enkele maanden aan de gang en de komst van onze triple launch coaster is nu wel héél dichtbij. Benieuwd als we zijn, bleven we toch nog met enkele prangende vragen zitten en dus gingen we langs bij onze directieleden voor een hartig gesprek.

Hoe ziet de Triple Launch Coaster eruit?

Indrukwekkend en ongezien, deze twee woorden zijn allesomvattend wanneer het gaat over de nieuwe attractie in Bobbejaanland. De triple launch coaster, waarvan de opening verwacht wordt in juni, zal op zijn hoogste punt meer dan 40 meter hoog zijn. Ter vergelijking: de drop van Typhoon is ongeveer 25 meter hoog. Durf je nog?

Alsof de hoogte nog niet ‘thrill’ genoeg was, gooien we er een topsnelheid van meer dan 100 km/u tegenaan. Die haal je in een paar luttele seconden, want in een triple launch coaster wordt je treintje bij het begin van de rit eerst driemaal gelanceerd. Eénmaal vooruit, éénmaal achteruit, nog eens vooruit en hopla, daar ga je: viermaal over de kop!

Om je ervaring helemaal compleet te maken, bouwen we er nog een super indrukwekkend decor rond. Wat opnieuw een primeur is voor Bobbejaanland, want nooit eerder koos ‘t plezantste land ervoor om een volledige themazone te bouwen. Waarom nu wel, vroegen we ons af? Commercieel en Creatief Directeur Peggy Verelst schept graag duidelijkheid:  “Van zodra we groen licht kregen voor het bouwen van een nieuwe attractie, werd een onderzoek door een onafhankelijk bureau op poten gezet. Daaruit is gebleken dat thematisering voor onze doelgroep ongeveer even belangrijk is als de nieuwe attractie zelf.” Met de nieuwe themazone beantwoordt Bobbejaanland dus aan de vraag van de bezoeker.                

Waarom is er voor deze snelle attractie gekozen?

De bezoekers van Bobbejaanland lieten ook al langer verstaan dat een echte thrillride nog een ontbrekende factor was in het park. “Het eerder vermelde onderzoek toonde ook aan dat er snelheid en hoogte moest gehaald worden, ook de lengte van de baan bleek een belangrijke factor,” aldus Peggy Verelst. Volgens de Commercieel Directeur was het dus vrij snel duidelijk dat de nieuwe attractie een rollercoaster moest zijn.

Daarop werden verschillende fabrikanten gecontacteerd die binnen de wensen van Bobbejaanland een voorstel met de juiste ‘ride features’ indienden. Winnaar van deze pitch? Gerstlauer! “Gerstlauer stelde ons een triple launch coaster voor in een op maat gemaakte lay-out voor Bobbejaanland. We waren meteen enthousiast. De baan had alles waar we naar zochten: een topsnelheid, een spectaculaire hoogte, vier inversies.”                         

Concept en uitwerking

Niet alleen voor de bouw van de nieuwe attractie ging het team van Bobbejaanland op onderzoek uit, dat deed het ook voor het bepalen van het thema. “Na het analyseren van de resultaten van het onderzoek, is het een kwestie van je te omringen met de juiste mensen en partners, ook daar hebben we alle vertrouwen in.”.

Op de vraag of we nu eindelijk een sneek peak konden krijgen van de nieuwe themazone, volgde een duidelijke “Neen”, gelukkig werd daar ook meteen aan toegevoegd dat we op 16 februari meer nieuws mogen verwachten. Spannend!   

Op de werf van de triple launch coaster                

Gerstlauer, fabrikant van de attractie Typhoon

In die nieuwe themazone vinden we naast de indrukwekkende nieuwe attractie ook de Giant Frisbee Sledge Hammer en Euro-Fighter Typhoon terug. Die laatste is eveneens een attractie van van de Duitse fabrikant Gerstlauer. “Gerstlauer bleek uit eerdere samenwerkingen een fijne leverancier, bovendien legde de fabrikant naar ons gevoel het beste voorstel voor, zowel de lay out als prijs/kwaliteit deden beter dan de andere voorstellen,” verklaart algemeen directeur Yves Peeters  wanneer we hem vragen waarom juist Gerstlauer de uitverkoren fabrikant is. Bovendien benadrukt de directeur nogmaals dat het baanverloop van de nieuwe attractie op maat van de beschikbare oppervlakte van Bobbejaanland werd ontworpen en dus écht uniek is: “hoger, sneller en langer”.

Op de werf

Deze zomer dus met z’n allen naar Bobbejaanland!

Voor ons is het duidelijk: wij kunnen niet wachten om een eerste rit te maken op de nieuwe triple launch coaster in Bobbejaanland. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar de maand juni, waarin de opening van de coaster wordt verwacht.  Maar eerst duiden we 16 februari aan, want dan komen we eindelijk meer te weten over hoe de themazone er zal gaan uitzien!