U bent hier

woensdag, januari 24, 2018 - 15:46

Vliegen. We dromen er allemaal wel eens van, over hoe fijn dat gevoel van vrijheid moet zijn wanneer je in de lucht hangt. Dat gevoel krijg je nu al een beetje in de Dreamcatcher, vind je niet?

Als een adelaar boven het water

De hangende treintjes laten je voeten vrij waardoor het lijkt alsof je boven het water zweeft. Je wordt meegenomen naar een hoogte van maar liefst 25 meter, om vervolgens een razendsnelle duikvlucht te nemen richting het meer. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Een eerste vliegles met de Air Race

Wist je namelijk dat de Dreamcatcher de oudste nog werkende achtbaan van het park is? Echt waar! Hij werd gebouwd in 1987 - nog lang voor er sprake was van virtual reality dus - en zag origineel het levenslicht als de Air Race. De attractie bezorgde de bezoekers van Bobbejaanland een eerste vliegles in fel gekleurde vliegtuigjes. Daarmee had Bobbejaanland wèl een Europese primeur te pakken: de  Air Race was namelijk de eerste hangende rollercoaster van Europa. Goed gedaan, Bobbejaan!

Van vliegtuigjes naar een virtuele realiteit

In 2006, bijna 20 jaar later, maakten we kennis met de vernieuwde Air Race, die meteen ook omgedoopt werd tot Dreamcatcher. De vernieuwde attractie neemt ons mee naar de Wild West. Meer bepaald naar de leefwereld van de indianen, waar de adelaar als een heilig symbool wordt beschouwd. Een vlucht met de Dreamcatcher geeft je dan ook het gevoel alsof je de wereld aankan.

Dat zal in de toekomst nog meer het geval zijn. Want het begin van het nieuwe seizoen in Bobbejaanland, luidt voor de Dreamcatcher ook meteen een nieuwe levensfase in. De attractie treedt namelijk in de voetsporen van de Mount Mara. Weet je nog, de eerste VR-coaster van de Benelux?

De Dreamcatcher blijft nog even staan in de Wild West, maar je zal hem toch volledig anders ervaren. Met een virtual reality bril op je neus, waan je jezelf voortaan echt een moedige adelaar die de grootste stormen trotseert in mysterieuze landschappen. 600 meter vliegen in een andere, virtuele realiteit, ben jij er klaar voor?