U bent hier

  • Kom acteren tijdens ons Halloween event in Bobbejaanland!
maandag, juni 25, 2018 - 15:21

Bobbejaanland en Halloween. De twee begrippen gaan hand in hand, Halloween in Bobbejaanland wordt ieder jaar groter én beter. Een trend die we ook in 2018 graag verder zetten. Daarom gaan we dit jaar opnieuw op zoek naar de beste acteurs om het evenement naar een hoger niveau te tillen.  Ben jij of ken jij dé perfecte kandidaat? Lees dan zeker even deze blogpost.

Beleef dit jaar het Halloween event in Bobbejaanland als acteur!

We zeiden het hierboven al: voor Halloween in Bobbejaanland zoeken we de beste acteurs. Maar wat bedoelen we daar juist mee? We verwachten natuurlijk niet dat je al meerdere Hollywood-kaskrakers op je cv hebt staan. Wat dan wel? We leggen het hieronder graag voor je uit.

Natuurlijk is enige ervaring met acteren gewenst. Theater, straattheater of improvisatietheater, hoe meer hoe beter. Gelukkig hoef je niet professioneel aan de slag te zijn als acteur of actrice: met toewijding voor de hobby, wilskracht en tonnen motivatie kom je in Bobbejaanland al een heel eind.

Een andere factor die niet kan ontbreken, is creativiteit. Wanneer je een rol krijgt toegewezen, worden er grove richtlijnen meegegeven, maar je uiteindelijke spel wordt voornamelijk bepaald door het publiek. Aan jou om te beslissen hoe je met onze bezoekers in interactie treedt. Perfect om iedere avond een andere verhaallijn neer te zetten!

Je leest het goed: avond. Want we zijn vooral opzoek naar monsters voor onze vier Halloween Nocturnes in Bobbejaanland. Dus ben jij beschikbaar op 27 oktober, 28 oktober, 31 oktober en 3 november? Haal dan maar de meest scary versie van jezelf boven! Enige voorwaarde? Je bent minstens 18 jaar en kan zeker drie avonden aanwezig zijn. Eenvoudig, toch?

Wat kan je verwachten als acteur?

We spraken met Bart Thys, die acteur was tijdens onze vorige Halloween edities, over zijn ervaringen. Bart draait ondertussen al drie jaar mee tijdens Halloween in Bobbejaanland en komt dit jaar heel graag een vierde keer terug. Daar zijn verschillende redenen voor die hij maar al te graag voor jou uit de doeken doet.

“Als je echt wil groeien, moet je dit eens hebben gedaan.”

Voor Bart is Halloween in Bobbejaanland gelijkwaardig aan andere stukken waar hij deel uitmaakte van de cast. “Scare actor zijn is niet gewoon tevoorschijn springen om mensen te doen schrikken,” legt Bart uit, “het is écht acteren.”. Het grootste verschil is volgens hem dat je niet beperkt wordt door een script maar dat je het echt helemaal zelf moet doen. “Als ik zoals vorig jaar een rol krijg toegewezen als baby in Kinderland, Childhood Fears tijdens Halloween, probeer ik me in te leven in de leefwereld van baby’s. Wanneer ik in mijn kostuum plaatsneem op de scène, ben ik niet meer Bart van 31 jaar, maar de huilende baby uit Kinderland. Dat is voor ieder stuk zo, maar geldt zeker ook voor Halloween in Bobbejaanland,” legt hij uit.

Kom acteren tijdens ons Halloween event in Bobbejaanland!

“De interactie met de bezoekers vind ik fantastisch.”

Bart houdt sowieso van straattheater. Volgens hem maakt de toeschouwer zo echt deel uit van het stuk. “Mensen entertainen is het liefste wat ik doe, ik vind het fijn om de reacties van het publiek van zo dichtbij te ervaren.” zegt hij daarover. Al laat hij meteen ook voelen dat dit voor hem ook de grootste uitdaging vormt: “Je moet echt leren aanvoelen hoe ver je kan gaan, je wil de bezoekers ook geen nachtmerries of trauma's bezorgen natuurlijk. Dergelijke dingen leer je echt alleen door aan dit soort evenementen deel te nemen.”

“Het team is het allerbelangrijkst, op én naast de scène.”

Iedereen binnen het team is even belangrijk vindt Bart, of je nu acteur bent, make-up artiest, organisator of assistent. Een mening waar we bij Bobbejaanland alleen maar blij mee kunnen zijn. “Je zorgt samen voor de totaalervaring van de bezoeker. Alleen als iedereen in groep werkt, kan je een sterk evenement neerzetten.”. Een goede samenwerking is volgens Bart niet alleen belangrijk voor de schermen. “Het bevordert ook de sfeer achter de schermen en zo blijft het voor iedereen plezant. Zelf durf ik echt zeggen dat ik aan mijn tijd bij Bobbejaanland enkele goede vrienden heb overgehouden,” besluit hij.

Mis ons Halloween spektakel niet!

Dat is ook het advies van Bart, volgens hem moet je gewoon met “beide voeten over de drempel springen”. Een plezante, leerrijke ervaring waar je ook nog eens nieuwe vrienden aan overhoudt? Daar zouden wij geen nee tegen zeggen. Als Bart je nog niet kon overhalen, lijsten wij graag nog enkele pluspuntjes op die je helemaal over de streep zullen trekken:

  • Je make-up wordt verzorgd door professionele make-up artiesten
  • Je bent meteen een onvergetelijke ervaring en een hoop goede contacten rijker
  • Je krijgt de kans om je vier avonden volledig uit te leven in wat ongetwijfeld de meest originele scène uit je carrière zal zijn

Zeg nu zelf, redenen te over om jezelf kandidaat te stellen. Wil je dit jaar dus zelf graag acteren tijdens ons Halloween event? Solliciteer dan via werkenbijbobbejaanland.be en wie weet nodigen we je uit op één van onze auditiedagen.

Oh ja, ook nog even dit: vertelden we al dat er ongetwijfeld ook pers aanwezig zal zijn? Hallo spotlight!